Maagjes van “Coq des Prés” met champignons en rijst
Ingrediënten
- rijst voor 2 pers. (volgens uw gewoonte)
- 400 g tot 500 g kippenmaagjes
- 1 ui – 1 teentje look – verse peterselie
- 1 schaaltje champignons naar keuze (witte, bruin, oesterzwam)
- 1 plak gerookt spek
- olijfolie, zout en peper
Bereiding
Bereiding
- De champignons borstelen en in plakjes snijden.
- De ui in fijne schijfjes snijden en de look pellen.
- De peterselie wassen, de steeltjes verwijderen en het blad zeer fijn hakken.
- Het spek in kleine blokjes versnijden.
Bakken
- De ui in een pan glazig laten worden in wat olijfolie, en daarna de spekjes en de maagjes toevoegen. De look door de pers halen, kruiden met zout en peper.
- De champignons toevoegen en zachtjes laten stoven.
- Intussen de rijst koken.
- Het stoofpotje van kippenmaagjes afwerken met room en de verse peterselie.
- Hmmm … smullen maar.